Φεστιβάλ Ρυζιού TASTARRÓS Στη Βαλένθια, Απρίλιος 2024

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος RICE «Παροχή πληροφοριών και μέτρα προώθησης για τη βιώσιμη πτυχή της παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία-EURICE» με τον διακρατικό τίτλο «Enjoy it’s from Europe», το Consejo Regulador de la Ο DOP Arroz de Valencia, εταίρος της Αγροτικής Σύμπραξης Θεσσαλονίκης (EASTH), διοργάνωσε τη Γιορτή Ρυζιού TASTARRÓS στη Βαλένθια της Ισπανίας TASTARRÓS στη Βαλένθια, 8-9/6/2024.

Στην κεντρική πλατεία του Δημαρχείου της Βαλένθια, την Placa de l’Ajuntament, δημιουργήθηκε ένα μοναδικό σκηνικό, όπου παρουσιάστηκαν όλες οι πληροφορίες για τη βιωσιμότητα της καλλιέργειας ρυζιού στην Ισπανία και την Ελλάδα, μαζί με τα τυπικά πιάτα των δύο χωρών, paella και γεμιστές πιπεριές.

Παραδοσιακά ξύλινα καραβάκια για ψάρεμα, από την περιοχή της Albufera, όπου καλλιεργείται ρύζι στη Βαλένθια, συμπλήρωναν το μοναδικό σκηνικό, ενώ ακριβώς δίπλα, οι επισκέπτες απόλαυσαν ζωντανή παρουσίαση πιάτων paellaαπό διάσημους Ισπανούς σεφ.

Σε παρακείμενο χώρο είχαν στηθεί ειδικά περίπτερα για τα εστιατόρια που συμμετείχαν στην εκδήλωση, με σεφ να μαγειρεύουν τη δική τους εκδοχή του παραδοσιακού ισπανικού πιάτου, paella, και καλεσμένους να έχουν την ευκαιρία να τα γευτούν. Η προσέλευση ήταν πραγματικά τεράστια, καθώς το ρύζι και η paellaείναι σημαντικά μέρη της κουλτούρας της Βαλένθια.