Σεμινάριο στο ΙΕΚ Praxis, 15 Μαρτίου

Την Τρίτη 15 Μαρτίου διοργανώθηκε στους χώρους του ΙΕΚ Praxis στο κέντρο της Αθήνας ένα ακόμα σεμινάριο παρουσίασης πρωτότυπων συνταγών με μεσόσπερμο ελληνικό ρύζι. Οι σπουδαστές της σχολής ενημερώθηκαν για το ρύζι που παράγεται στην Ευρώπη, ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία και ασφαλές, αφού καλλιεργείται τηρώντας τους αυστηρούς Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς για την αγροτική παραγωγή.

Το σεμινάριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο «Ενέργειες Ενημέρωσης και Προώθησης της βιώσιμης παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία». Το πρόγραμμα με τον διακριτικό τίτλο EU RICE, υλοποιείται από την Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης (ΕΑΣΘ) και το Consejo Regulador de la DOP Arroz de Valencia (Ρυθμιστική Αρχή του ρυζιού ΠΟΠ Βαλένθια). Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η συμβολή της καλλιέργειας του ρυζιού στη διατήρηση των υγροβιοτόπων, την αξιοποίηση των άφθονων υδάτινων πόρων, τη διατήρηση της βιωσιμότητας των εδαφών και γενικά στην οικολογική ισορροπία, αλλά και στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη των περιοχών καλλιέργειας και παραγωγής του.

Οι σπουδαστές, κάποιοι ήδη εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις εστίασης, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συμμετείχαν στη δημιουργία των συνταγών του καθηγητή του ΙΕΚ, chef Φρατζόλας Λεωνίδας, πεντανόστιμο Τηγανητό ρύζι γλασέ, και δύο κλασσικά ελληνικά πιάτα Μυδοπίλαφο με ρύζι καρολίνα και Σπανακόρυζο με ρύζι γλασέ.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλη τη διοίκηση του ΙΕΚ Praxis για τη μοναδική φιλοξενία και συνεργασία.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την εταιρία NOVACERT, που έχει αναλάβει την εκτέλεση του προγράμματος, και την εταιρία Chef Stories, που διοργανώνει τις εκδηλώσεις προώθησης και ενημέρωσης στην Ελλάδα.