Εκπαιδευτικό σεμινάριο στο BCA College, 14 Μαρτίου

Τη Δευτέρα 14 Μαρτίου διοργανώθηκε στις εξαιρετικές και πολύ μοντέρνα σχεδιασμένες εγκαταστάσεις του BCA COLLEGE ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. στο κέντρο της Αθήνας ένα ακόμα σεμινάριο παρουσίασης πρωτότυπων συνταγών με μεσόσπερμο ελληνικό ρύζι. Οι σπουδαστές της σχολής ενημερώθηκαν για το ρύζι που παράγεται στην Ευρώπη, ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία και ασφαλές, αφού καλλιεργείται τηρώντας τους αυστηρούς Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς για την αγροτική παραγωγή.
Το σεμινάριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο «Ενέργειες Ενημέρωσης και Προώθησης της βιώσιμης παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία». Το πρόγραμμα με τον διακριτικό τίτλο EU RICE, υλοποιείται από την Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης (ΕΑΣΘ) και το Consejo Regulador de la DOP Arroz de Valencia (Ρυθμιστική Αρχή του ρυζιού ΠΟΠ Βαλένθια). Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η συμβολή της καλλιέργειας του ρυζιού στη διατήρηση των υγροβιοτόπων, την αξιοποίηση των άφθονων υδάτινων πόρων, τη διατήρηση της βιωσιμότητας των εδαφών και γενικά στην οικολογική ισορροπία, αλλά και στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη των περιοχών καλλιέργειας και παραγωγής του.
Οι συνταγές που παρουσιάστηκαν από τον πολύ έμπειρο καθηγητή του BCA, chef Παύλο Σιμοτόπουλο, Κλέφτικο με ψαρονέφρι και αρωματικό ρύζι γλασέ, με μανιτάρια τυλιγμένο σε φύλλο κρούστας, Ρύζι (καρολίνα) παντζαριού με λαχανικά, γαρίδες και αυγοτάραχο Μεσολογγίου, Σφουγγάτο πράσινου ρυζιού γλασέ, με σύγκλινο Μάνης, σπαράγγια και πικάντικη γραβιέρα ήταν πολύ ιδιαίτερες και πεντανόστιμες
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την κα Κωνσταντινίδου για τη μοναδική φιλοξενία.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την εταιρία NOVACERT, που έχει αναλάβει την εκτέλεση του προγράμματος, και την εταιρία Chef Stories, που διοργανώνει τις εκδηλώσεις προώθησης και ενημέρωσης στην Ελλάδα.