ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΥΠΟΥ EU RICE

Επιλέγουμε ευρωπαϊκό ρύζι για ένα βιώσιμο περιβάλλον!

Τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021 στο Τhe ΜΕΤ Hotel πραγματοποιήθηκε Εκδήλωση Τύπου στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο «Ενέργειες Ενημέρωσης και Προώθησης της βιώσιμης παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και στην Ισπανία» με τον διακριτικό τίτλο EU RICE, το οποίο υλοποιείται από την Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης (ΕΑΣΘ) και το Consejo Regulador de la DOP Arroz de Valencia (Ρυθμιστική Αρχή του ρυζιού ΠΟΠ Βαλένθια). Μέσω της εκδήλωσης αυτής, το κοινό ενημερώθηκε πως το ρύζι που παράγεται στην Ευρώπη είναι ένα προϊόν ασφαλές, αφού καλλιεργείται τηρώντας τους αυστηρούς Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς για την αγροτική παραγωγή, προβάλλοντας ταυτόχρονα και τη βιώσιμη πτυχή της παραγωγής του.

Ο Πρόεδρος και ο Διευθυντής της Αγροτικής Εταιρικής Σύμπραξης Θεσσαλονίκης (ΕΑΣΘ) κ. Χρήστος Τσιχήτας και κ. Κώστας Γιαννόπουλος, ο εκπρόσωπος του Consejo Regulador de la DOP Arroz de Valencia κ. Santos Ruiz Alvarez, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας NOVACERT, που έχει αναλάβει την εκτέλεση του προγράμματος, κ. Θανάσης Ταμπαρόπουλος και η Διευθύντρια προγραμμάτων Προβολής και Προώθησης της NOVACERT κα Μαρία Ναλμπάντη παρουσίασαν τις σημαντικές πτυχές της καλλιέργειας του ρυζιού για το περιβάλλον, την οικονομία και την κοινωνία των περιοχών, και τόνισαν το γεγονός πως το ευρωπαϊκό ρύζι είναι ένα προϊόν ασφαλές και υψηλής ποιότητας.

Παρούσα στο πάνελ των ομιλητών ήταν και η Rice Chef Ambassador του προγράμματος στην Ελλάδα,  κα Ντίνα Νικολάου, που ανέλυσε τη στρατηγική και το σκεπτικό της επιλογής των γεμιστών (λαχανικών, ψαρικών και κρεάτων) ως το αντιπροσωπευτικό ελληνικό πιάτο με ρύζι.

Στην κατάμεστη αίθουσα, σύμφωνα πάντα και με τις προδιαγραφές για τον Covid-19, οι παριστάμενοι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις στους ομιλητές σχετικά με το ρύζι και την καλλιέργειά του. Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κωνσταντίνος Γιουτίκας. Ακόμα, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους Πρόεδροι Αγροτικών Συνεταιρισμών, εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ορυζομύλων Ελλάδος και παραγωγοί ρυζιού.

Μετά τη Συνέντευξη Τύπου ακολούθησε γεύμα στο εντυπωσιακό Roof Garden του ξενοδοχείου, με μεγάλη ποικιλία εδεσμάτων μαγειρεμένων με ρύζι. Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και την αυθεντική paella της Βαλένθια, μαγειρεμένη από τον Ισπανό Chef Ambassador Vicente Rioja Pastor. 

Το περιεχόμενο της παρούσας εκστρατείας προώθησης εκφράζει αποκλειστικά και μόνο τις απόψεις της συντάκτριας, η οποία φέρει την αποκλειστική ευθύνη. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Ευρωπαϊκός Εκτελεστικός Οργανισμός Έρευνας (REA) δεν φέρουν καμία ευθύνη για την ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιέχονται στο παρόν έγγραφο.