ΕU RICE: Επίσκεψη στους ορυζώνες της Χαλάστρας

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο «Ενέργειες Ενημέρωσης και Προώθησης της βιώσιμης παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία» με διακριτικό τίτλο “EU RICE”, την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε ακόμα μία σημαντική δράση για το Ευρωπαϊκό Ρύζι στους ορυζώνες της Χαλάστρας.

Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες δημοσιογράφοι, επισκέφθηκαν την περιοχή της Χαλάστρας, όπου καλλιεργείται το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής παραγωγή του ρυζιού. Εκεί συναντηθήκαν με τους εκπροσώπους της ΕΑΣΘ στα γραφεία του φορέα, περιηγήθηκαν στο «κόκκινο μονοπάτι» που διασχίζει τη Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου και ξεναγήθηκαν στο Κέντρο Πληροφόρησης Υγροτόπων του φορέα διαχείρισης Δέλτα Αξιού, Λουδία, Αλιάκμονα. Διέσχισαν τους τόπους παραγωγής του φημισμένου ρυζιού Χαλάστρας και κατέληξαν στις γραφικές ξύλινες καλύβες των μυδοκαλλιεργητών.

H food ambassador & chef του προγράμματος κ. Ντίνα Νικολάου, συμμετείχε για ακόμα μια φορά στις δράσεις του Ευρωπαϊκού Ρυζιού, μεταφέροντας τις γνώσεις της και την αγάπη της και ετοιμάζοντας πιάτα με βάση το ρύζι.

Η ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας αλλά και πιο συγκεκριμένα η Χαλάστρα, αποτελούν το μεγαλύτερο ορυζώνα της πατρίδας μας, καλύπτοντας πάνω από το 70% της παραγωγής ρυζιού στο πανελλήνιο. Αντίστοιχη περιοχή στην Ισπανία είναι η Βαλένθια!

Το πρόγραμμα EU RICE  υλοποιείται από την Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης (EASTH) και το Consejo Regulador de la DOP Arroz de Valencia (CRAV) (Ρυθμιστική Αρχή του ρυζιού ΠΟΠ Βαλένθια), με εκτελεστικό οργανισμό τη NOVACERT EΠΕ, ενώ την υλοποίηση της εκδήλωσης ανέλαβε η εταιρία marketing “Chef Stories”.