Διεθνή Έκθεση FoodExpo, Μάρτιος 2022

Η Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης, με διακριτικό τίτλο ΕΑΣΘ, και το Consejo de la DOP Arroz de Valencia, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Ενέργειες Ενημέρωσης και Προώθησης με στόχο να επισημανθεί η βιώσιμη πτυχή της παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία” με τον διακριτικό τίτλο EU RICE, συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση FoodExpo Greece που πραγματοποιήθηκε στο Metropolitan Expo, στην Αθήνα, 12-14 Μαρτίου. Η chef Food Ambassador, Ντίνα Νικολάου, έφτιαξε νηστίσιμο ρυζόγαλο για τους επισκέπτες του περιπτέρου.

Ακόμα, το Ευρωπαϊκό Ρύζι που παράγεται στην Ελλάδα και την Ισπανία, συμμετείχε στο Μediterranean Gastronomy Forum της έκθεσης στις 13/3, με σκοπό να μυήσει το κοινό στα μυστικά του ρυζιού, ως ένα βασικό συστατικό της σύγχρονης γαστρονομίας! Εκεί βρέθηκε και μαγείρεψε η Chef Ντίνα Νικολάου και μαζί της επίσης ήταν ο Chef Αλεξανδρής Ευστάθιος και ο Ισπανός Chef Fenollar Tomas Ruben.

Στο περίπτερο της έκθεσης βρέθηκαν ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης κ. Γεωργαντάς και ο υπουργός οικονομικών κ. Σταϊκούρας οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις δράσεις του προγράμματος από τους εκπροσώπους της ΕΑΣΘ.