Στιγμιότυπα: Εκπαιδευτικό Σεμινάριο, Εστιατόριο The Log

Ένα σημαντικό Σεμινάριο για την παρουσίαση της βιώσιμης πτυχής της καλλιέργειας του ελληνικού μεσόσπερμου ρυζιού ποικιλίας Ronaldo, διοργανώθηκε  την Τετάρτη 14/12/2022 στον πανέμορφο χώρο του εστιατορίου The Log στα Ιωάννινα.

Στο Σεμινάριο η Culinary Expert Σμαράγδα Μακρή παρουσίασε μέσα από τρεις συνταγές που παρασκεύασε ζωντανά, τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού μεσόσπερμου ρυζιού.  Τα πιάτα που ετοίμασε και οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν, ήταν:

  • Λαχανοσαρμάδες λαδεροί με σταφίδες και κουκουνάρι
  • Τραγανές μπάλες ρυζιού στο φούρνο με καρδιά που λιώνει από μετσοβόνε σερβιρισμένες με σάλτσα πεπερονάτα   
  • Πουτίγκα ρυζιού σερβιρισμένη πάνω σε  κομπόστα αποξηραμένων  φρούτων με κόκκινη αρωματική σάλτσα 

Οι καλεσμένοι, εκπρόσωποι φορέων, επαγγελματικών οργανώσεων,  επιχειρηματίες της εστίασης, της φιλοξενίας, των μέσων και δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν για το ρύζι που παράγεται στην Ευρώπη, ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία και ασφαλές, αφού καλλιεργείται τηρώντας τους αυστηρούς Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς για την αγροτική παραγωγή.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο «Ενέργειες Ενημέρωσης και Προώθησης της βιώσιμης παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία». Το πρόγραμμα με τον διακριτικό τίτλο EU RICE, υλοποιείται από την Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης (ΕΑΣΘ) και το Consejo Regulador de la DOP Arroz de Valencia (Ρυθμιστική Αρχή του ρυζιού ΠΟΠ Βαλένθια).

Εκτελεστικός φορέας του προγράμματος στην Ελλάδα είναι η εταιρία NOVACERT, ενώ η εταιρία Chef Stories, έχει αναλάβει τη διοργάνωση των εκδηλώσεων προώθησης και ενημέρωσης στην Ελλάδα.