Στιγμιότυπα από το Σεμινάριο της 28ης Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο «Δράσεις για την ενημέρωση και την προώθηση της βιώσιμης παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία» διοργανώθηκαν στη Θεσσαλονίκη επιμορφωτικά σεμινάρια για την επόμενη γενιά μαγείρων και ζαχαροπλαστών στο «ΙΕΚ Θέρμης» – Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Το πρόγραμμα με τον διακριτικό τίτλο EU RICE, υλοποιείται από την Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης (Α.Α.Σ.Θ.) και την Consejo Regulador de la DOP Arroz de Valencia (ΠΟΠ Valencia Rice Regulatory Authority). Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η συμβολή της καλλιέργειας ρυζιού στη διατήρηση των υγροτόπων, στην αξιοποίηση άφθονων υδάτινων πόρων, στη διατήρηση της βιωσιμότητας του εδάφους και γενικότερα στην οικολογική ισορροπία, αλλά και στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη των περιοχών καλλιέργειας και παραγωγής του.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για το ρύζι που παράγεται στην Ευρώπη, προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και ασφαλές, αφού καλλιεργείται σύμφωνα με τους αυστηρούς Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς για την αγροτική παραγωγή.